Om Maria Brodd Hemmelin

Maria Brodd Hemmelin (född 1967 i Stockholm)

Jag har alltid vart rätt intresserad av samhällsfrågor i största allmänhet, familjepolitiken och abortfrågan i synnerhet.

Som ung, nybliven ensamstående förälder, fick jag uppleva vår svenska familjepolitik - den ideologiskt styrda familjepolitiken, där de flesta föräldrar i praktiken inte ges något annat val än att nyttja den skattesubventionerade förskolan. Trycket på att lämna sina små till förskolan är stort, både i form av ekonomiska incitament, feministisk retorik, och utvecklingsmässiga argument. 

Om du inte lovsjunger förskolan, utan har mage att hävda att barn mår bättre av att vara med sina föräldrar, då kommer du bli kallad för bakåtsträvande, kvinnofientlig (tänk på kvinnofälla). Och du kommer bli ifrågasatt som förälder. För inte kan barn som är hemma bli sociala varelser? Hur ska de kunna lära sig tala, leka, springa, äta med bestick, vara i grupp ...ja du förstår. Hur ska de ens kunna bli trygga vettiga människor utan en utbildad pedagog? Ja den typen av funderingar har jag mött. Mitt svar brukade vara att alla de generationer som växte upp innan förskoleeran, tycks ha klarat sig rätt bra. De verkar både kunna tala för sig, umgås med människor, en del har till och med blivit statsministrar :-))

Som ung, blivande ensamstående förälder kom jag också på allvar i kontakt med hur vi ser på ofödda barn, och vilket tryck man som gravid kan bli utsatt för. Abort är ingen "big deal". En fantastisk rättighet som vi kvinnor har. Vips så är "problemet" borta. Men vem berättar att tvingas stå inför ett val som innebär ett beslut om liv och död. För när jag blev gravid upptäckte jag att det inte är en cellklump, utan en ny liten människa som utvecklas.  

Min önskan är att familjer med barn ska kunna ha verklig valfrihet i sitt val av barnomsorg. Kristna värdpartiet är det enda partiet som fullt ut vill verka för denna valfrihet genom "Familjeprincipen". Andra viktiga frågor för mig är hemskolning, samvetsfrihet och självklart abortfrågan samt mellanösternkonflikten.

När nyheten om att Kristna Värdepartiet bildats, och jag kikat på vilka frågor de ville driva, ja då var saken klar. Detta är mitt parti!

Kontakta Maria Brodd Hemmelin:

[email protected]